Belle en het Beest

belle-11-grootOpus One schreef een compleet eigen bewerking van het oorspronkelijke verhaal ‘La Belle et la Bête’, oorspronkelijk in 1471 geschreven door de Franse schrijfster Gabrielle de Villeneuve . In 2001 vormde deze productie het professioneel debuut van de toen achttien jaar oude Marit Slinger.

Wat: Belle en het Beest
Wie: Belle
Wanneer: 2001/2002
Waar: Nationale tour

Het verhaal

Frankrijk, 18e eeuw. Een prins wordt bemind door een jaloerse fee. Maar de prins is niet verliefd op haar wordt omgetoverd in een beest. In eenzaamheid, omringd door zijn geliefde rozen, brengt hij in zijn kasteel zijn dagen door. Ondertussen groeit het meisje Belle groeit. Belle is mooi, lief en gek op haar vader.  Op een dag plukt de vader van Belle een roos uit de kasteeltuin van het beest voor zijn Belle.

Het beest is kwaad, omdat de vader van Belle een roos van hem heeft gestolen en neemt daarom de vader van Belle gevangen zijn kasteel. Belle wil de plaats van haar gevangen genomen vader innemen en dan beginnen haar avonturen in het betoverende kasteel waar Het Beest woont. Het kasteel komt tot leven met sprekende spiegels, wandelende kasten, zingende en dansende boeken: niets is de gastheer te dol om het meisje van zijn dromen aan zicht te binden. Hoewel Belle eerst gruwelt van Het Beest en verliefd wordt op de prins die steeds in haar dromen verschijnt, voelt ze op het laatst ware liefde voor hem omdat hij zo lief voor haar is. En daar was het allemaal om te doen, want op dat moment verdwijnt Het Beest en staat ze oog in oog met de mooie prins uit haar dromen, die haar gezegd had dat ze hem alleen kon vinden als ze hem niet met haar ogen, maar met haar hart zou zoeken. Zo komt Belle te weten dat het hart belangrijker is dan de buitenkant.

De volledige cast

Roberto de Groot: Het Beest
Frans Schraven: Prins Avenant

Marit Slinger:
Belle
Linda van Nimwegen:
Gabrielle
Marjolein Teepen:
Prudence
Tanja van der Werff:
Cécile
Steve Beirnaert:
Eustace
Bastiaan Timmers:
De Handelsman
James-John van der Velden:
Gérard
Wendy August
: Ensemble
Robert Lissone: Ensemble
Femke Marcar: Ensemble

Creatives

John Yost: Regie
Ton Scherpenzeel: Muziek
Coot van Doesburgh: Tekst
Glenn Hewitt: Kostuums

Reacties zijn gesloten.