2007 – M-Lab

“Into the woods” in het M-Lab (2007)

Into the Woods 2007Into the Woods is één van de meesterwerken van Stephen Sondheim en een knipoog naar de sprookjes van Grimm. Een vrolijke musical waarin verschillende sprookjesfiguren zich met elkaars verhaal bemoeien: Roodkapje stuurt Sjaak naar de Bonenstaak en de Prins van Assepoester droomt van overspel met Doornroosje.

Wat: Into the woods
Wie: Roodkapje
Wanneer: 04-09-2007 T/M 29-09-2007
Waar: M-Lab, Amsterdam

Het verhaal

De Bakker en zijn vrouw wensen een kind. Volgens de Heks zal dat pas lukken als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen: een melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode mantel en een glazen muiltje. Maar in het woud ontdekken zij Sjaak (van de bonenstaak), Raponsel, Roodkapje en Assepoester die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

De volledige cast

Vera Mann: Heks
Dick Cohen: Bakker
Wieneke Remmers: Bakkersvrouw
Maike Boerdam-Strobel: Assepoester
René van Kooten: Assepoesters prins
Lieke van den Broek: Asspoesters moeder/Reuzin
Marit Slinger: Roodkapje
Freek Bartels: Sjaak
Marika Lansen: Sjaaks moeder
Suzanne Brüning: Raponzel
Sander Volders: Raponsels Prins
Filip Bolluyt: Verteller

Creatives

Stephen Sondheim: Tekst en muziek
James Lapine: Scenario
Marco Braam: Muzikale leiding
Koen van Dijk: Vertaling en regie

Links

M-Lab (producent): http://www.m-lab.nl

In de pers

En dan Marit Slinger. Wie had er gedacht dat Roodkapje niet alleen zo verleidelijk en sexy kon zijn maar tegelijkertijd ook zo manipulatief en soms ronduit een bitch. Marit haar timing qua humor is perfect en ze doet absoluut niet onder voor de meer ervaren collega’s die naast haar op het podium staan.
http://www.musicalworld.nl

Deze voorstelling is gemaakt met hart en ziel en dat is ook te merken aan de vertolkingen van de cast. Van de student tot de grote ster: iedereen presteert op topniveau, dankbaar gebruik makend van een zalige vertaling. Ze lopen zich allemaal zo zichtbaar te amuseren en spelen zo fris, dat het lijkt alsof ze het allemaal ter plekke verzinnen.
http://www.musicalsite.be

Wie ook de show steelt in Into the Woods, is Marit Slinger in de rol van Roodkapje. Al had ze in het eerste deel net zo goed Vreetkopje kunnen heten. Een onweerstaanbare vertolking die we niet licht zullen vergeten.
http://www.musicalsite.be

Smeek om een kaartje te mogen kopen voor Into the Woods want als je niet in M-Lab geweest bent, kan je niet meer meespreken over musical in Nederland.
http://www.musicalsite.be

Het decor is eenvoudig, het orkest klein en de acteurs spelen onversterkt. Maar dit is toch wel musicaltheater van het hoogste niveau.
http://www.musicalfan.net

Met ervaren acteurs maar ook jong talent wordt deze versie van ‘Into the Woods’ naar een verschrikkelijk hoog niveau getild. Uitzonderingen zijn er niet en deze cast mag geprezen worden om dat werk wat in korte tijd is verricht.
http://www.musicalfan.net

Dat er jong talent is bewijst deze ‘Into the Woods’. Freek Bartels bijvoorbeeld of Marit Slinger. Goed gecast talent dat zich staande houdt tussen ervaren collega’s en elke discipline beheerst.
http://www.musicalfan.net

Een kwalitatief hoogstaand theaterstuk dat met zoveel liefde is gemaakt is zeldzaam voor Nederland.
http://www.musicalfan.net

Ten slotte verdient ook de cast de nodige pluimen. Grote namen uit de musicalwereld spelen naast jong nieuw talent en tillen deze productie absoluut een stuk omhoog. Vooral Marit Slinger (Roodkapje), Freek Bartels (Sjaak), Maike Boerdam-Strobel (Assepoester) en Vera Man (heks van Raponsel) verdienen een eervolle vermelding. Zij gaan buiten de grenzen van de sprookjes en geven hun personages diepgang, maken ze kwetsbaar en weten daarnaast met hun zang het publiek te raken.
http://www.ikhouvantheater.nl

Reacties zijn gesloten.